Shatavari (Ayu 61)

Pris:
335 kr
Inkl. 12% Moms
Art.nr:
P1678551
Typ:
Tabletter 2 månader
Antal:
Finns i lager
Innehåll: Tabletter. Ren Shatavari-rot, Asparagus racemosus, vildsparris, eller på hindi ”den som har hundra män”.
 
Dosering: 2 tabl före måltid, 2-3 ggr/dag. Tas gärna med varm mjölk eller varmt vatten. Tas efter måltid för att ge mera närande eller uppbyggande effekt. Tabletterna kan med fördel krossas och kokas med mjölk.
Att tänka på: Den som har mycket Ama (slaggämnen) och Kapha-överskott med slembildning bör reducera (minska) detta för att få önskad effekt av Shatavari.
Produktvarianter: 
Tabletter 2 månader innehåller ca 240 tabletter.


Funktion: En stabiliserande, stärkande och toniserande rasayana som är sattvisk till sin natur. Ökar Ojas och den andliga förmågan att uppleva universell kärlek och hängivenhet.
 
Shatavari är speciellt bra för Pitta och Vata genom dess dominerande smaker söt och bitter med söt Vipaka (omvandlad smak efter förbränningen) och något svalkande effekt.
 
Den är lenande för torra och inflammerade slemhinnor i lungor och luftvägar, mage, njurar och underlivsorgan. Shatavari ger näring till livmoder och gynnar den kvinnliga hormonproduktionen. Shatavari är rogivande, kramplösande, afrodisiakisk och diuretisk. Den stärker immunförsvar och alla vävnader, gynnar cirkulation, reproduktion och matsmältning.

Shatavari kan användas vid PMS, oregelbunden menstruation samt under klimakteriet. Även vid infertilitet, impotens, allmänt nedsatt libido, uttorkning, diarré samt efter underlivsoperationer. 
 
Kosttillskott. Dosen bör ej överskridas om du inte fått annan rekommendation. Ersätter ej varierad kost. Förvaras svalt och oåtkomligt för barn.