Mobil 1 Wellness

Grapefruktkärnextrakt

Pris:
145 kr
Inkl. 12% Moms
Art.nr:
P1678369
Typ:
25ml
Antal:
Kommentar till butiken:
Slutsåld
Citricidal | Grapefruit Seed Extract / Citricidal | Grapefruktkärnextrakt
 
Tillverkare: Higher Nature

Text på förpackning:
"Ultimate nutrition"
"Food supplement"

OBS!
Personer som är allergiska mot citrusfrukter skulle kunna vara allergiska mot grapefrukt- kärnextrakt - men några kända fall finns inte idag. Grapefruktjuice och grapefruktkärnextrakt kan interagera med vissa läkemedel. Extraktet bör inte tas av personer som samtidigt använder Waran/warfarin. Var försiktig även i samband med andra läkemedel. Vid tveksamhet rådgör med den läkare som ordinerat medicinen. I ett fåtal fall har vid första användning av Grapefruktkärnextrakt observerats kraftig och lös tarmtömning. Det är en mycket ovanlig och övergående utrensning.

Innehåll: Veg. glycerin, vatten, grapefruktkärnextrakt, askorbinsyra/ C-vitamin. Den form jag har kallas 34%, vilket gör den lättare att dosera. 100% är mycket trögflytande och svårare att få i liten mängd.

Dosering av olja för vuxna: 
OBS! Måste ALLTID ANVÄNDAS UTSPÄTT!
I outspädd form kan det koncentrerade extraktet irritera slemhinnor, ögon och öppna sår. Om så sker skölj genast med ljummet vatten i riklig mängd!
Invärtes (olja): Som generell kur rekommenderas 5-15 droppar 1-3 ggr dagligen. Inled kuren med låg dos, ca 5 droppar 3 ggr/dag. Därefter kan doserna ökas med 3-5 droppar per gång till 15 droppar 3 ggr/dag. Öka gradvis för att iaktta eventuell allergireaktion och undvika för kraftig utrensning. För personer med känslig mage är det bättre att ta dropparna direkt efter måltid.
Underhållsdos (olja): Cirka 5 droppar per dag i samband med måltid.
Utvärtes (olja): Börja med 1 droppe som blandas med vatten eller någon basolja. Om personen är mycket varm är det lämpligast att välja svalt vatten eller kokosolja.
Dosering av tabletter:
1-3 tabletter per dag med eller utan mat. 
Maxdos: 3 tabletter (300 mg) citridal dagligen. 
Produktvarianter:
Tabletter: 1 (100mg) tablett motsvarar ca 4 droppar
 
Funktion: Den är naturligt rik på antioxidnater som skyddar kroppen mot fria radikaler mot fria radiakler och höjer immunförsvaret på det viset. Den hjälper till vid gallavsöndling och matsmältning. Den är också mycket verksam mot Pitta obalanser som t ex virus, bakterier, svamp, inflammationer, allergier och eksem.

Den kan även användas utvärters mot, svampinfektion, eksem och insektsbett.  

Kärnans extrakt har även Kapha-dämpande effekt. Lämplig vid Pitta- och Kapha-överskott i kombination.

Grapefruktkärnextrakt innehåller bittra och kärva (sammandragande) bioflavonoider som och hjälper gallavsöndring och matsmältning.

Invärtes olja. Dosen bör ej överskridas om du inte fått annan rekommendation. Ersätter ej varierad kost. Förvaras svalt och oåtkomligt för barn.

Märkt:
- Vegansk