Mobil 1 Wellness

Ghee / Ghi / G

Pris:
99 kr
Inkl. 12% Moms
Art.nr:
P2040930
Antal:
Kommentar till butiken:
Ghee / Ghi / G

Hos Wellness Ayurveda är miljön en prioritering, eftersom vi säljer så mycket som möjligt i lösvikt. Därför skulle det uppskattas väldigt mycket när du handlar i butik om du tar med dig egen behållare att förvara lösviktsprodukten i. Tack på förhand!

Ghee / Ghi / G är smörolja som är en ofta använd Ayurvedisk produkt. Ghee / Ghi / G är klarifierat smör, som innebär att laktos och mjökprotein som mjölken innehåller har avlägsnats. Ghee / Ghi / G är bra för hälsan (den används även medicinskt inom ayurvedan) samtidigt som det kan användas i matlagningen istället för olja eller som smör på smörgåsen. I det Ayurvediska köket används ghee i stället för smör eller olja. Smöroljan är smörjande för allt i kroppen och är samtidigt väldigt näringsrikt för hjärnan, Ghee är en olja för både kroppen och sinnet. Enligt Ayurvedan stärker Ghee matsmältning och är perfekt för god hälsa. Klarifierat smör / Renat smör är också en effektiv Rasayana (föryngrande). Det står väldigt mycket om Ghee i de gamla skrifterna om Ayurveda. 
 
Tillverkare: Arla & Veda Lila 
 
Doshor: -V -P -K
 
Funktion: Ghee, smörolja. Sammanfattning av några funktioner i kosttillskottet/alternativmedicinen/oljan; Ghee är fysiskt bra för förstoppning, hjärta, hud, irritation (på huden), leder, lever, mage och tarmar/matsmältning, näsa och hals, sömn, ögon. Ghee är mentalt bra för energibrist/trötthet. Ghee är också vata balanserande, pitta balanserande och kapha balanserande. Ghee är även bra för undervikt och är Anti Age / Anti-Age / Vitaliserande.
 
Användarinstruktioner: Tag 1 tsk - 1 msk och svälj, blanda i maten eller bre på smörgåsen varje dag. Ghee kan även droppas i ögonen vid irritation. Ghee kan även användas i matlagning istället för smör eller olja. Det klarifierade smöret tål även upphettning till 190° och är därför utmärkt till fritering. En öppnad burk är hållbar i 5-6 månader vid förvaring med lock i rumstemperatur eller kyld. Använd enbart rena skedar. 

Innehållsförteckning: Smör. Ghee / Ghi / G, smör olja.
 
Märkningar: 
- Ekologisk
- Fri från laktos, proteiner, kolhydrater, vatten
 
Text på förpackning:
"Veda Lila, sedan 1988"
"Idealiskt för matlagning och fritering"
 
Färg kan skilja sig på produkten eftersom det är en råvara.
 
Bör ej överskridas om du inte har fått annan rekommendation. Om du är gravid, ammande, lider av sjukdom eller behandlas med läkemedel bör du alltid kontakta läkare innan du använder substitutet. Förvaras svalt, torrt och oåtkomligt för barn och djur. Undvik kontakt med ögonen; vid eventuell kontakt ska de sköljas rikligt med vatten.
 
OBS! Om det står pris på bilden, ignorera detta, det är endast priserna på hemsidan som gäller.