Mobil 1 Wellness

Bergamott olja (eko)

Pris:
125 kr
Inkl. 25% Moms
Art.nr:
P1680057
Typ:
10ml
Antal:
Kommentar till butiken:
Finns i lager
Bergamott 

Tillverkare: Lakshmi & Opella
 


Citrus aurantium bergamia
Innehåll: Bergamott (Citrus bergamia), kallpressad eterisk olja. 
 
Dosering: OBS! Blanda 10 droppar eterisk olja med 20ml massage olja eller annan olja så att den eteriska olja blir utspädd. Vilket är viktigt för att den får inte tas direkt på huden! 
 
Funktion: Bergamott är smärtstillande, avslappnande för muskler, antitoxisk, urindrivande, febernedsättande, laxerande och parasitdödande. Den är mot nedstämdhet, irritation, dålig sömn, akne, exem, svamp och väderspänningar. Oljan lugnar rodnader, stimulerar, tonifierar och är bra för matsmältningen. Bergamott ger glädje.
Bergamott är en citrusfrukt som till utseendet är lik en miniapelsin och som växer på träd som är ca 4 till 5 meter höga. Bergamott kommer ursprungligen från Asien men odlas till största delen i Kalabrien i södra Italien och på Elfenbenskusten. Det finns många olika teorier om var oljan har fått sitt namn från – en är att den har fått sitt namn efter den Italienska staden Bergamo där oljan sägs ha sålts för första gången. Bergamott är en traditionellt välanvänd olja i Italien främst mot feber (även malaria) och vid försvagat immunförsvar men återfinns inte i andra länders traditioner. Idag är bergamott en av de mest använda eteriska oljorna inte minst i parfymindustrin.
Latinskt namn: Citrus bergamin

 
Olja. Dosen bör ej överskridas om du inte fått annan rekommendation. Ersätter ej varierad kost. Förvaras svalt och oåtkomligt för barn.